Autolease of autoleasing is het huren van een voertuig voor een bepaalde periode in een overeenkomst voor de huur van het voertuig. De autolease- of autoleaseovereenkomst wordt ondertekend door de huurder of koper van het voertuig en de verhuurder of verkoper van het voertuig. Autoleasebetalingen worden berekend volgens het schema dat is vastgelegd in de autoleaseovereenkomst. Het schema kan maandelijks, wekelijks, dagelijks of een andere tijdslimiet zijn. Er zijn verschillende soorten betalingsopties voor autolease, zoals rentevrij en ballonbetaling, en de huurder heeft de keuze om de autoleasebetaling op elk moment vóór het einde van de overeenkomst te verlengen.

Autolease aanvragen

Het is belangrijk dat kopers of huurders op de hoogte zijn van de algemene marktprijs van gebruikte voertuigen. Daarom is het verstandig dat kopers en huurders eerst even vergelijkend inkopen doen voordat ze besluiten een nieuwe auto te kopen. Er zijn veel bronnen waarmee men een nieuw of gebruikt voertuig kan kopen. Enkele hiervan zijn dealers, auto-makelaars en veilingen.

Leasing is een heel goed alternatief voor autokopers. Het belangrijkste voordeel van leasen is dat het om minimale aanbetalingen gaat. Wanneer iemand een nieuwe auto koopt, kunnen de volledige kosten van het voertuig in de zak van de dealer komen. Dit betekent dat er geen ruimte is voor onderhandeling. Autolease biedt kopers of huurders een leasemogelijkheid met aantrekkelijke maandelijkse betalingen.

Het eerste deel van de overeenkomst is om het aantal maanden of jaren te berekenen waarvoor de autoleasebetaling verschuldigd is. Over het algemeen wordt vijf jaar beschouwd als de normale levensverwachting van een voertuig. Na vijf jaar behoudt de verkoper het voertuig. Dit is de periode waarin de huurder het voertuig weer onder de controle van de verhuurder moet brengen. Tevens is de aanbetaling van de huurder bij aanvang van de overeenkomst vereist. Als de aanbetaling niet meer dan zeventig procent van de totale kosten van het voertuig bedraagt, kan de verhuurder besluiten het voertuig af te staan aan het einde van de autoleaseverplichting.

Enkele van de nadelen van een autolease of autolening zijn dat de huurders beperkte toegang hebben tot financieringsmiddelen via het autoleningbedrijf. Ze kunnen hun eigen creditcard niet gebruiken om de maandelijkse betalingen voor het voertuig te doen. Ook mogen ze aan het einde van de contractperiode hun oude voertuig niet inruilen. Hun voertuigkeuze moet ook beantwoorden aan de algemene trends op de afzetmarkt. Zodra het contract afloopt, moet de huurder een nieuwe autolening zoeken of teruggaan naar de dealer, waar hij een nieuwe auto kan financieren.

Bij het leasen van een auto is het gemakkelijk om te besparen op maandelijkse afbetalingen. U moet er echter rekening mee houden dat uw financiële verplichtingen veel hoger zullen zijn als u voor een verlengde leaseperiode gaat. Autoleasecontracten hebben ook een steile leercurve en zijn complexe juridische documenten. Het is raadzaam voor een huurder om de hulp in te roepen van een verhuurmakelaar die bekend is met de wettigheid van de verschillende beschikbare huurovereenkomsten.

short lease gezocht? Auto leasen op korte termijn | Bedrijfswagen huren | Shortlease. Bij SmartRent huurt u zonder zorgen op lange termijn ✓Full lease (all-in) ✓flexibele opzegregeling ✓scherpe huurtarieven ✓24/7 pechverhelping.

Nieuwe bestuurders moeten het terugkommoment verplicht volgen. De Vlaamse Regering wil hiermee de strijd aangaan met de belangrijkste ‘killers’ in het verkeer. Schrijf tijdig in voor je verplichte terugkommoment . Enkel opleiding, je hoeft geen examen te doen. Snel volzet. Stappen: Eerst maak je kennis met iedereen, Daarna voer je de praktijkoefening uit, Tenslotte bespreken we de oefeningen in de groep.